Koulutus

Tampereen huiluklubi ry. järjestää säännöllisesti koulutustapahtumia.

Tapahtumat suunnataan vaihtelevasti musiikin ammattilaisille, ammattiopiskelijoille, musiikin harrastajille ja musiikkiopistojen oppilaille

Moderni huilu vanhan musiikin tulkitsijana – uhka vai mahdollisuus?

Tampereen huiluklubi toteutti yhdessä Pirkanmaan musiikkiopiston kanssa la 22.5.2021 Sami Junnosen mestarikurssin teemana Telemannin Fantasiat. Jokainen mestarikurssin huilisti valmisti yhden Fantasian. Oppilaina oli Pirkanmaan alueen musiikkiopistojen edistyneempiä oppilaita, sekä TAMKin huilunsoitonopiskelijoita.

Barokkihuilupäivä Tampereella

Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistolla järjestettiin 16.11.2019 Suomen ensimmäinen barokkihuilutapahtuma.
Osallistujat lähtivät kotimatkalle mukanaan roppakaupalla barokkitietoutta omaan käyttöön ja oppilaille ammennettavaksi.
SUURET kiitokset pääkouluttajalle, Jari S. Puhakalle rohkaisevista ohjeista ja opeista.
Kiitokset myös "apukouluttajille" Anni Rannalle ja Ilkka Eroselle opastamisesta traverson saloihin.
Illan kruunasi taidokas konsertti jossa Jarin, Annin ja Ilkan lisäksi musisoimassa myös Helena Holm, nokkahuilu ja Anu Kaivola, cembalo.
Kiitokset myös kaikille kurssilaisille osallistumisesta ja mukavasta tunnelmasta!
Järjestäjät: Tampereen huiluklubi ry, Suomen huiluseura ry, Tampereen vanhan musiikin ystävät ry.
Tukijat: MES, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan musiikkiopisto.

Vaivattomasti huilulla

27.-28.10.2018
Pirkanmaan musiikkiopiston, Valkeakosken musiikkiopiston ja Palmgren- konservatorion oppilaat ja opettajat saivat nauttia huilisti Hanna Juutilaisen ja OMT fysioterapeutti Satu Palon ideoimasta "Vaivattomasti huilulla"- viikonlopusta.
Intensiivinen viikonloppu antoi oppilaille paljon ajatuksia optimaalisen soittoasennon löytämiseen. Myös opettajat saivat käyttöönsä uusia keinoja oppilaiden ohjaamiseen kohti luonnollista, levollista ja tehokasta tapaa käyttää kehoaan soiton apuna.
Suurkiitokset upeasta viikonlopusta Sadulle ja Hannalle!
Tapahtumaa tukivat Opetushallitus, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Maakunnallinen nuorisokoulutus ja hankkeeseen osallistuneet oppilaitokset.

Toukokuu 2017

Sami Junnosen mestarikurssi, ja konsertti Tuomas Turriagon kanssa Pirkanmaan Musiikkiopistolla.

Helmikuu 2014

BODY MAPPING, Huilisti Eeva Heikkilä esitteli klubilaisille ajatuksia ja näkökulmia kehon käytöstä.

Myös Pekka Karahka luennoi huilun akustiikasta, erilaisten materiaalien vaikutuksesta sointiin, huilujen eroista; tyynyt, asteikoit, huilun koneiston muotoilusta sekä nanopinnoituksesta teemalla huilun tila tänä päivänä. 

Helmikuu 2010

TAITEEN LUMOUS, Huilisti-saksofonisti Juhani Aaltosen seminaari Tampereella Pirkanmaan Musiikkiopistolla.
"Soita niin, että lammen pinta ei mene rikki"
Aihepiireinä taiteen voima, luovuus, improvisaatio, sävyjen käyttö, dramatiikan taju, tulkinta ja muita vuosikymmenien aikana muodostuneita ajatuksia taiteesta ja musiikista.

Tammikuu 2008

Huiluklubi järjesti tinapillikurssin irlantilaisesta musiikista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestettiin Tampereella Pirkanmaan Musiikkiopiston tiloissa. Kouluttajana kurssilla oli Joonas Keskinen Tampereen yliopiston etnomusikologian laitokselta. Kukin oppilas sai ikioman tinapillin. Joonas Keskinen tutustutti soittajat tinapillin soittotekniikoihin ja irlantilasen musiikin alkuperään. Päätöskonsertissa kuultiin sekä kurssilaisten esityksiä että irkkuyhtye Easy Hank.

Marraskuu 2006

Huiluviikonloppu keräsi mukaan n.50 huilunsoittajaa useista Pirkanmaan alueen musiikkioppilaitoksista. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja vieraaksi klubi oli kutsunut Porista säveltäjä-huilisti J-P Lehdon. Tapahtumassa soitettiin suuressa huiluorkesterissa sekä pienemmissä kokoonpanoissa, kuunneltiin luento nykymusiikin soittotekniikoista ja kokeiltiin niitä käytännössä. Tapahtuman toteutukseen osallistui suuri joukko Tampereen ympäristössä työskenteleviä huilunsoiton ammattilaisia ja huiluklubin aktiivijäseniä.